DEKOLTÁZS

Asszimmetrikus

Félvállas kialakítás, azaz az egyik vállat teljesen szabadon hagyja, karcsúbbnak és magasabbnak láttatja az arát, széles vállakhoz előnytelen.

Csónaknyak (Bateau)

Szemérmesen takarja a dekoltázst, és a vállak egy részét, s szélesítve azt. Ezért keskeny vállú és hosszú nyakú hölgyek részére valamint kis mell esetén ajánlott. Olyan hatást ér el, mintha csípője keskenyebb lenne.

Egyenes dekoltázs

Ez a legáltalánosabb típus. Sajnos a széles vállú és erős felkarú hölgyeknek nem ajánlott, ezek a pánt nélküli és vízszintes dekoltázsú modellek csak kihangsúlyozzák ezeket. Előnye, hogy optikailag nagyobbnak láttatja a melleket.

Magas nyakú

Visszafogott forma, amely takarja a dekoltázst. Lehet akár garbószerű kialakítású, ill. extravagáns, nyitott hátú is. Ajánlott az erős kulcscsontú menyasszonyoknak.

Szív forma

Ez a kivágás nagyon sok menyasszonynak csodálatosan áll, legfőképpen azoknak, akik szeretnék egy kicsit megnyújtani az alakjukat. A szívet formázó dekoltázs szépen kiemeli a melleket, megnyújtja a nyakat és a törzset. Nagyobb mellű hölgyeknek is ajánlott.

Szögletes (Carré)

A pánt belső, függőleges vonala és az egyenes dekoltázs szögletes formát alkot. Ez a típus karcsúsít és egyben eleganciát kölcsönöz. A nyak és a vállak kapnak hangsúlyos szerepet.

“U” kivágás

Klasszikusnak mondható U alakú kivágás, amely a V- kivágáshoz hasonlóan a ruha hátsó részén folytatódhat. A dekoltázs jobban kitűnik belőle. Kisebb és nagyobb kebleknél is ajánlom.

“V” kivágás

A ruha középvonalánál “V” alakban mélyülő dekoltázs, amely egészen a derék- vagy csipővonalig is leérhet, akár a ruha hátsó részén is. Ez a típusú kivágás szépen kiemeli a melleket és leginkább alkalmas az optikai karcsúsításra és magasításra.