Egyedi tervezés lévén olyan alkalmi és esküvői ruhája lehet, amit megálmodott és nem kell beérnie egy gyártósor végtermékével. Mivel méretre készül, azaz Önre szabva, ezért maximálisan igazodni fog nemcsak az igényeihez, hanem a testalkatához is.

Első lépésként egy személyes találkozó alkalmával, megismerkedem a megrendelővel, ekkor betekintést nyerhetek az elképzeléseibe, stílusába, álmaiba. A megközelítőleg egy órás beszélgetés alatt kirajzolódik, hogy milyen ruhát szeretne, választ kap felmerülő kérdéseire, segítséget nyújtok az ideális ruhatípus kiválasztásában.

A megfelelő alapanyagok meghatározása és a méretvétel után a megálmodott ruha tervét elkészítem és az árajánlatot csatolva elküldöm. Amennyiben a terv teljes mértékben tükrözi az elképzeléseit és megfelel az igényeinek, úgy az alapanyagok megvásárlása után elkezdhetjük a ruha kiszabását, összeállítását az első próbára.

Az elkészítés alatt folyamatosan nyomon tudja követni ruhájának alakulását, így garantált, hogy minőség és esztétika szempontjából is kifogásolhatatlan darabot kap. Az első próbán nem szabad megijedni attól, hogy a ruhakezdemény közel sem olyan, mint a terven szerepelő, ez ugyanis az alap, ami a méret beállítása után a további réteget vagy aa díszítést megkapja. A ruha összetettségétől függ a próbák száma, de általában 3-4 próbára van szükség, melyek alkalmával adott a lehetőség, hogy apróbb módosításokat hajtsunk végre, amennyiben azokra szükség van. Ekkor még pontosíthatunk a méreten, a díszítő elemek elhelyezkedését bejelöljük. A negyedik alkalommal, az utolsó simítások után egy részletekbe menően egyedi, méret alapján készített menyasszonyi ruhát tudhat magáénak.

A fentieknek köszönhetően egy olyan álomruha tulajdonosa lehet, melyet senki más nem viselt Ön előtt, még egy próba erejéig sem. Így biztosított, hogy a ruha megrendelése után nem egy lestrapált (többször átalakított, kitisztított) példány köszön vissza a „nagy napon”, ami csak árnyéka annak, amit kiválasztott. Mindezek mellett nem ritka, hogy a kölcsönzés díja nem sokkal kerül kevesebbe, mint egy mérték után készített menyasszonyi ruha, melyet (amennyiben nem kívánja emlékként megőrizni) az esküvő után eladhat.

További előnye a varratásnak, hogy sok esetben szeretne a menyasszony összhangba lenni választottjával, ezért a menyasszonyi ruha anyagából elkészíthető a vőlegény mellénye, nyakkendője és díszzsebkendője. A ruha anyagából cipőt is készíttethet és a színben passzoló kiegészítőket is megvásárolhatja, amennyiben kér minta anyagdarabot.